IC Green palace

Omgeving

Vanaf het resort is het ongeveer een half uur rijden naar het centrum van Antalya. Het op 20 kilometer gelegen centrum bevat allerlei mooie bezienswaardigheden. Met name het oude centrum van de stad heeft veel overgebleven gebouwen uit de Romeinse en Griekse oudheid. Het is prachtig om door het centrum te lopen en op de bordjes te lezen hoe de mensen hier duizenden jaren geleden leefden. Er is ook een speciaal archeologisch museum in Antalya waar vele opgravingen uit de omgeving ten toon gesteld worden.

Naast de gezellige en authentieke centra van Lara en Antalya zijn er nog een aantal mooie bezienswaardigheden in de buurt van het resort.

Beklim het Taurusgebergte

Op een paar uur rijden ten westen van het resort ligt het prachtige ongerepte Taurusgebergte. Met een maximale hoogte van 3.756 meter is het gebergte één van de hoogste in Turkije. Het gebergte bevat vele watervallen, ondergrondse rivieren, prachtige uitzichten en heeft enkele van de grootste grotten van Azië. Veel professionele bergbeklimmers komen naar dit gebergte om de hoge toppen te bereiken. Maar ook voor amateur sporters is er veel te doen, zo kun je mooie lange wandeltochten maken over de makkelijk begaanbare paden of wildwaterkanoën door de kolkende rivieren heen.

Een stukje rijden, maar dan…

Ongeveer 4 uur rijden ten noordoosten van het IC Green Palace resort, bij Denizili, ligt Pamukkale. Pamukkale is het plaatsje bij de schitterende gelijknamige kalkvlaktes. Heet water vol kalk schiet bij de nabij gelegen warmwaterbron uit de aarde en terwijl het afkoelende water naar beneden stroomt blijft de kalk op de vlaktes achter. Dit resulteert in prachtig witte terrassen en rotsen die iets weg hebben van een ijskasteel. Pamukkale in een populaire wellnessplaats. Veel mensen komen hierom te genezen van bepaalde ziektes of om hun algemene welzijn te verbeteren. Al in de Romeinse Tijd was Pamukkale een populaire bestemming om te ontspannen en even weg te vluchten van het dagelijks leven.

Huur een auto

Het wordt aangeraden een auto te huren om de omgeving rond het resort te verkennen. Dolmus busjes kunnen je naar de dichtbij gelegen centra brengen, maar voor archeologische of natuurlijke bezienswaardigheden is een auto erg handig. De meeste bekende autoverhuurbedrijven hebben een vestiging op het vliegveld en in de buurt van het IC Green Palace hotel.

Ga winkelen in Antalya

Het oude centrum van Antalya is niet echt een winkelgebied. Meer heel mooi om te zien. Maar het nieuwe centrum straalt moderniteit uit. Je kunt hier shoppen totdat je erbij neervalt. Ga naar één van de vele bazaars, winkelcentra of duik wat boetiekjes in. Drink Turkse thee en eet tussendoor wat lekkers in één van de vele restaurants en cafés. De vriendelijkheid van de mensen is erg fijn en je voelt je snel op je gemak. Ook kunst en cultuurliefhebbers kunnen hier goed terecht. Je hebt hier veel historische elementen, zoals musea en archeologische vondsten, maar ook mooie ballet en operavoorstellingen.

Ga raften

Het Taurusgebergte is al even genoemd om te beklimmen, maar het is ook ideaal voor bepaalde watersporten. In de kolkende rivieren van het gebergte kun je ook leuk raften. Raften is een soort kanoën in het wilde water, maar dan met meerdere personen in een grote rubberboot. Zo kun je dezelfde spanning beleven als wildwaterkanoën maar met veel minder gevaar om in het water te vallen. Raften wordt in Turkije gezien als één van de meest leuke en aantrekkelijke bezigheden onder de vakantiegangers. Het is de juiste combinatie van plezier, spanning en activiteit.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 561 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen