IC Green palace

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van IC Green Palace

De kans is groot dat je niet zomaar op deze website terecht bent gekomen. Nee, je zit hoogstwaarschijnlijk op deze website omdat je interesse hebt om te verblijven in het hotel IC Green Palace. Nou, er zijn meerdere redenen waarom een verblijf in dit leuke hotel absoluut aan te raden is. Meer informatie daarover vind je in ons artikel ‘X redenen om een verblijf in IC Green Palace te boeken’. Mocht je eenmaal een verblijf in dit leuke hotel geboekt hebben, wil je je ongetwijfeld goed voor gaan bereiden op de reis. Daarbij is het allereerst goed om te weten dat je je niet alleen in dit hotel kunt vermaken, maar ook in de nabije omgeving van dit hotel.

Graag zetten de leukste bezienswaardigheden in de buurt van IC Green Palace voor jou op een rijtje. Na het lezen van dit artikel ben je voor jezelf in staat om direct enkele dagen in te plannen en om je dus goed voor te bereiden op jouw aanstaande zomervakantie. Feit is dat meerdere bezienswaardigheden in de buurt absoluut aan te raden zijn; dat is grotendeels te danken aan de ligging van het IC Green Palace hotel. Dit hotel is namelijk nét ten oosten van Antalya gelegen en ligt dus niet in het centrum van de stad. Je bent hierdoor snel in de nabije omgeving rondom Antalya en kunt daardoor al snel genieten van meerdere bezienswaardigheden. Welke bezienswaardigheden wij daarbij het meeste aan kunnen raden? Daarover vertellen we je graag meer in dit uitgebreide artikel!

Kustlijn

Is een kustlijn op zich een bezienswaardigheid? Daar kan over getwijfeld worden, maar wij zijn van mening dat de kustlijn bij dit hotel zeker het bezoeken waard is. Wij kunnen je van harte aanraden om vanaf dit hotel naar het strand te lopen, waarna je een keuze kunt maken; loop je richting de stad Antalya toe of loop je de andere kant op? Ongeacht voor welke richting je kiest; je geniet van een prachtige wandeltocht. Met je blote voeten door het verkoelende water, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over de Turkse zee. De zon schijnt intussen heerlijk en je geniet eventueel van de aanwezig van één van je dierbaren. Al met al een waar geluksmoment als je een wandeling maakt langs de kustlijn van Antalya.

Antalya

Zoals we hierboven al hebben gezegd, is de ligging van hotel IC Green Palace behoorlijk uniek te noemen. Het hotel is namelijk niet gelegen in het centrum van Antalya, maar aan de oostkant van de stad. Je geniet hierdoor van een stuk meer rust, terwijl je dus ook van de prachtige kustlijn aan deze kant van de stad kunt genieten. Mocht je toch graag het stadse leven op willen zoeken, heb je daar uiteraard ook alle mogelijkheden voor. Binnen een paar minuten sta je immers al in het centrum van Antalya, waarvoor je overigens tussen meerdere vervoersvormen kunt kiezen. Je kunt met het openbaar vervoer naar het centrum reizen, maar je hier ook de taxi voor pakken. Wij kunnen de taxi eigenlijk het meeste aanraden, aangezien je daarmee nóg sneller in de binnenstad van Antalya bent. Bijkomend voordeel is dat taxi’s in Turkije behoorlijk voordelig zijn.

Wat je vervolgens in de binnenstad van Antalya kunt doen? Nou, héél veel. Je kunt naar één van de vele winkelcentra, je kunt van de Turkse gastronomie genieten, je kunt lekker door de straten van deze miljoenenstad struinen en je kunt ook hier genieten van de prachtige kustlijn. In deze stad wonen ruim 1,5 miljoen inwoners, waardoor je er altijd wel iets kunt beleven, iets kunt doen of iets kunt zien. Voor de liefhebbers van cultuur en historie is het oude centrum aan te raden, waarover je hieronder graag iets meer willen vertellen.

Kaleici

Het oude centrum van Antalya draag de naam ‘Kaleici’. Dit oude centrum staat eigenlijk in schril contrast met de moderne binnenstad van deze miljoenenstad; de binnenstad is tamelijk modern te noemen, terwijl je in het oude centrum van behoorlijk veel historische gebouwen en ruïnes kunt vinden. Het is heerlijk om door dit oude centrum heen te wandelen en je te verwonderen over de geschiedenis van deze stad. Het is hierbij goed om te weten dat Kaleici tegenwoordig behoorlijk klein is, terwijl dit oude stadscentrum vroeger onwijs groot was.

In de historie van Turkije heeft de stad Antalya namelijk een behoorlijk cruciale rol gespeeld. Meer informatie daarover kan je vinden in het museum dat ook in het oude centrum van de stad te vinden is. In dit museum vind je niet alleen veel informatie terug over de historie van de stad, maar eigenlijk over de gehele historie van Turkije. Wellicht weet je het (nog) niet, maar dit land kent een zeer rijke historie. Mocht je cultureel en historisch aangelegd zijn, is een bezoek aan Kaleici al met al zeker aan te raden. Iets wat wij zeker kunnen waarderen, is dat dat een bezoek aan dit oude centrum voor de gewenste variëteit zorgt. Je ligt even niet op het strand of je bent even niet aan het shoppen; nee, in dit oude centrum ontdek je weer hele nieuwe dingen.

Bijkomend voordeel is dat het oude centrum van Antalya ook gelegen is aan de oostkant van de stad. Vanuit het IC Green Palace is het dus niet al te ver reizen, waarbij het zelfs mogelijk is om dit wandelend af te leggen. Daarbij is het advies om dit niet midden op de dag te doen; zoals je wellicht weet, lopen de temperaturen in dit gedeelte van Turkije immers behoorlijk hoog op.

Sandland

Ga je met jouw kinderen naar het hotel IC Green Palace? Dan is een bezoek aan het oude centrum wellicht niet met meest verstandige. Nee, in dat geval is een bezoek aan Sandland veel meer aan te raden. Sandland bevindt zich op ongeveer 8 kilometer van het hotel IC Green Palace en is een complete tentoonstelling van prachtige zandsculpturen. Je verwondert je bij deze tentoonstelling echt over datgene wat allemaal mogelijk is met zand. De makers van deze zandsculpturen tonen overduidelijk aan dat eigenlijk alles mogelijk is bij het maken van een zandsculptuur. Met jouw kinderen is een bezoek aan deze tentoonstelling zeer zeker aan te raden. Mocht je een bezoek aan Sandland willen brengen, kan het raadzaam zijn om vooraf tickets te boeken. Mocht je daar hulp bij kunnen gebruiken, kan je altijd even naar de receptie van hotel IC Green Palace lopen. De vriendelijke medewerkers zijn in staat om je hier perfect mee te helpen!

Zwemmen met dolfijnen

Heb je altijd al eens willen zwemmen met dolfijnen? Dan is dit dé mogelijkheid voor je; op slechts 4 kilometer afstand van hotel IC Green Palace vind je namelijk een dolfinarium terug. Een dolfinarium waar je niet alleen naar dolfijnen kunt kijken, maar waar je ook met dolfijnen kunt zwemmen. Zeker met kinderen is een bezoek aan dit dolfinarium aan te raden, maar de minimumleeftijd is wel drie jaar. Wil je een bezoek aan dit dolfinarium brengen? Boek dan vooraf je tickets; ook hierbij kunnen de vriendelijke medewerkers van hotel IC Green Palace jou helpen!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 561 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen